Svi  mi volimo lepo dizajnirane stvari – jednostavno u ljudskoj prirodi je da poveže atraktivne stvari sa drugim pozitivnim atributima.

Npr. Ako u restoranu dobijete lepo serviranu hranu, prvo što ćete pomisliti je i da je ukusna. U digitalnom svetu je isto. Ako vaš web sajt ima veliku konkurenciju koja nudi proizvod poput vašeg, a njihovi web sajtovi izgledaju “bolje” od vašeg, IZGUBILI STE! Web sajt je lice vaše kompanije i prvi utisak vašeg potencijalnog klijenta leži ovde.

Vaš web sajt treba da:

1. Izgleda atraktivno

Dizajn web sajta je verovatno najvažniji aspekt, bez obzira koliko dobro sajt usmerava – ako ima zastareo i “tesan” dizajn nema vas nigde. Prvi korak je da vaš web sajt bude atraktivan. Pobrinite se da pre početka projekta proverite agenciju, njihov portfolio, da li vas njihovi projekti privlače, koliko iskutva imaju…

2. Bez suvišnih stavki na web stranici

Veoma je bitno da se izbegne previše “stvari” jer suviše informacija će od vašeg web sajta napraviti “vašar”.

3. Web sajt prilagođen svim uređajima

Ako vaš web sajt ne prati trendove i nije prilagođen mobilnim uređajima – IZGUBILI STE. Vaš web sajt mora izgledati odlično na desktop kao i na mobilnoj verziji. Ovih dana trošimo mnogo vise vremena gledajući web sajtove na našima telefonima nego na desktop računarima.

4. Jednostavan za korišćenje

Ljudi danas donose brzo odluke, tako da vaš web sajt mora da omogući korisniku lako snalaženje na njemu, da bez problema prelazi sa stranice na stranicu i da jasno shvati gde se nalaze informacije koje mu trebaju.

5. Koristite fotografije/video

Slike i video snimci su danas veoma popularni na web sajtovima jer one omogućavaju korisniku da se odmah poveže sa temom bez čitanja teksta. Treba pažljivo razmotriti izbor medijskog sadržaja jer je on “emotivno” povezan sa tekstom. Fotografije bi trebalo da budu u visokoj rezoluciji, da se odnose na poslovanje,. Slike lošeg kvaliteta mogu da unište dobro dizajniran web sajt. Postoje servisi gde možete za malu svotu novca da kupite odlične fotografije.

6. Blog

Blog na web sajtu je danas ključni  segment za dobru SEO optimizaciju. Nemojte da vas mrzi da pišete. Samo jedan originalan članak mesečno može znatno da doprinese vašoj poziciji na pretraživačima. Kada se na ovo doda povezivanje sa drušvenim mrežama tj. deljenje bloga na društvenim mrežema  šalje signal Googlu koji će vas prepoznati kao aktivnog.

Telefon:
+381 61 604 68 58
Radno vreme: Pon - Pet,
09:00h - 17:00h